Geen schone schijn maar zadelpijn…

Aristoteles schreef ooit: “Verandering in alle dingen is zoet”. En als hij het niet wist. Misschien hebt u nog het overzicht van ons nieuwe seizoen dat u kreeg bij een van de voorstellingen van Allo Allo bijgehouden. In dat geval zal u merken dat er een wijziging is gebeurd in de producties die we planden. Als tweede stuk hadden we eerst Schone Schijn voorzien. Misschien had u zich al verlekkerd op een avondje met Hyacint die zich beter probeert voor te doen dan ze in werkelijkheid is. Dan gaan we u moeten teleurstellen. Of misschien toch niet. Want verandering kan zoet zijn. Bij onze collega’s gaat u zeker kunnen genieten van een avondje schone schijn maar wij hebben iets beters in petto. Zadelpijn zal u zeker kunnen bekoren, althans toch de zadelpijn die wij u in februari zullen laten voelen.

Ondertussen staan we klaar voor een nieuw seizoen dat er veelbelovend uitziet. Met Amadeus grijpen we terug naar een productie die we dertig jaar geleden reeds brachten. In november tekenen we voor een hedendaagse en universele visie op de rivaliteit tussen Salieri en Mozart. Het zal u niet alleen doen denken aan het geweldige talent van de Weense componist maar ook doen stilstaan bij datgene wat mensen vandaag kan drijven. En dat laat niet alleen het mooie zien in de mensen. Maar daar hadden we voor gekozen: geen schone schijn… Heel veel plezier met Amadeus en tot op een van de voorstellingen!!!

Dirk Scheers, voorzitter tg Streven