Oorlog

De paasdagen brachten al een lentegevoel en bloemen en eieren maakten dat het een feest was van leven. En dat terwijl ons land overspoeld werd met dood en verdriet. Oorlog was het, zegden mensen die dicht bij het geweld waren geweest dat ons trof op die dinsdag in Brussel. Die dinsdag die velen nooit nog zullen kunnen vergeten. De verschrikkingen van de oorlog brengen ons ook naar onze laatste productie van dit seizoen. Zij het dat het thema met de nodige dosis humor wordt bekeken. ‘Allo Allo’ kennen wellicht velen onder u van de televisie als een heerlijke komedie met die typetjes die het verhaal van de oorlog vertellen met een komische noot.

Oorlog bracht veel leed en verdeeldheid maar toch bracht het ook mensen bij elkaar. Dat deed ook deze productie. Zowel de acteurs, de medewerkers voor de kleding als deze van de decorploeg hebben hun beste beentje moeten voorzetten om u een heerlijke, ontspannende avond te bezorgen.  Dat is dan ook wat we u willen bieden: een fijne toneelavond waarbij u gewoon kan genieten. Binnenkort stellen we onze producties voor het volgende seizoen aan u voor. Het ziet er alvast veelbelovend uit!! Hou u mailbox goed in de gaten!

Oorlog en humor, het lijken op het eerste gezicht geen vrienden. Maar wanneer u ‘Allo Allo’ zal bekeken hebben, gaat u helemaal begrijpen dat het prima kan werken. Lees alvast over deze komende productie en ik hoop u te kunnen verwelkomen in de Mark Liebrechtschouwburg voor een voor een zorgeloze toneelavond.

Mensen bij elkaar brengen, willen ook wij doen als toneelvereniging. Om plezier te kunnen maken en om te kunnen kijken naar de wereld met andere ogen. Een wereld die zich deze dagen lijkt te verliezen in geweld en angst. Laten we toch dat mooie niet vergeten! Geniet van een heerlijke lente en tot binnenkort bij Allo Allo!

Dirk Scheers, voorzitter tg Streven