Uit het hart

Het zijn prachtige herfstdagen. Zonovergoten en vol van alle tinten van geel en rood. We hebben de voorbije maanden afscheid moeten nemen van mensen die veel betekenden voor onze toneelvereniging: Frie Van Herwegen en nu pas Wilfried Vanhoutte. Het is het leven maar het grijpt ons naar het hart. Het doet ons even stilstaan en nadenken over wat er nu echt belangrijk is in ons leven.

Door de wijziging in ons programma, hebt u wat langer moeten wachten om te kunnen genieten van onze producties. We hebben dit komende seizoen heel wat voor u klaarstaan. In de eerste productie gaat het over u en mij. Het gaat over liefde en afscheid, over samen en zoeken. Het gaat over die momenten waarop we stilstaan en kijken in ons hart.

Konijnenpijp brengt het verhaal van een zoekend koppel dat een kind heeft verloren. Ze zoeken en sommige dingen kunnen ze niet meer vinden maar andere vinden ze juist wel. Het zal u raken in het diepste van uw hart.

‘Allee, niet om te lachen’, gaat u zeggen. Dat is waar. Maar het stuk geeft zoveel fijne momenten waar u nog vaak aan gaat terugdenken. Onze cast neemt u mee naar die plaats waar we zoeken en vinden in ons hart, warm en om van te genieten als bij een haardvuur.

Op woensdag 11 november is het opendeur in de Kaleidoscoop waar we sinds enkele manden ons repetitieatelier hebben. U kan in de namiddag een repetitie komen bekijken en meteen genieten van de kunsten van onze collega’s in de Kaleidoscoop.

In februari is er dan de spanning van ‘Het Diner’ in het Forttheater en in april is er de spetter van ‘Allo Allo’. Geniet van de voordelen van de seizoenskaart en wees zeker van een plaats op onze drie producties waar ik u heel graag op wil verwelkomen. Tot in december voor een avond uit het hart met de Konijnenpijp.

Dirk Scheers, voorzitter tg Streven