Zadelpijn

Zadelpijn

Wijn, wijsheid en fietsplezier  

Van:
Wiske Sterringa (naar Liza Van Sambeek)

Bewerking en regie:
Ron Cornet

Het verhaal:
Zes dames trekken elk jaar enkele dagen naar Frankrijk. Niet enkel om te kletsen, te lachen en lekkere wijn te drinken, maar vooral om te fietsen. Dat ze hiervoor niet allemaal de juiste conditie hebben en dat er bij iedereen ondertussen al wat jaartjes op de teller staan, kan de pret niet drukken. De tubes staan strak gespannen, de gepoetste spaken blinken en de flitsende helmen worden ongenadig over de kapsels getrokken. Kilo’s vliegen van de dijen om achter te blijven op de heuvels in de buurt van Sancerre. Als ze zich ’s avonds uit het lycra wurmen, het zeemvel te drogen hangen en de kelen smeren met de plaatselijke ‘petit ballon de vin blanc’, wordt lief en leed gedeeld. Soms triest en ontroerend, meestal vrolijk en ongezouten. Het vertrouwen van de eigenzinnige vriendinnen krijgt af en toe flinke klappen maar gelukkig winnen de vriendschap en de humor altijd weer!

Zadelpijn is een herkenbare feelgoodkomedie, een Belgische première op een soundtrack van Franse oldies en swingende hits.

Cast:

  • Nicole Vandenhove
  • Gerda Van den Bossche
  • Clara van Daal
  • Ilse Van Hertbruggen
  • Rita Schlemper
  • Nicole Pellegroms
  • Jan Rottiers

Speeldata:
vrijdag 27 januari 2017 om 20u15, zaterdag 28 januari 2017 om 20u15, zondag 29 januari 2017 om 15u, donderdag 2 februari 2017 om 20u15, 3 februari 2017 om 20u15, 4 februari 2017 om 20u15 en zondag 5 februari 2017 om 15.00 uur.

Locatie:
Forttheater – Edegem