Amadeus

Amadeus

Meer dan muziek alleen.      

Van:
Peter Shaffer

Regie:
Jean-François D’hondt

Het verhaal:
Amadeus
is naast een met tal van Oscars gelauwerde film, ook een prachtig stuk theater van Peter Shaffer. Het gaat over de confrontatie tussen twee sterke figuren: het jonge, gekke, onstuimige wonderkind Wolfgang Amadeus Mozart versus de hardwerkende, rigide hofcomponist Antonio Salieri.
Salieri’s diabolische onvrede spruit voort uit het pact dat hij met God sloot. Hij zou een buitengewoon componist worden, uitverkoren om Gods stem in zijn muziek te laten weerklinken. Ondanks zijn goddeloosheid wàs Mozart dit al, onbewust. Salieri ervaart dit als een vernedering. De Almachtige drijft de ultieme spot met hem. En dus zint hij op wraak. Deze thriller eindigt – dat weten we allemaal – met de destructie van Mozart. Salieri zelf zal zijn lot echter evenmin ontlopen zonder zijn goddelijke straf te ondergaan.
De productie wordt in geen geval anekdotisch of historisch exact voorgesteld. Zij plaatst  vernieuwing tegenover consolidatie; briljante, onconventionele gekte tegenover degelijk vakmanschap in de kunst. En soms gaat zij ook gewoon over jaloezie op de werkvloer…

Precies dertig jaar geleden bracht Streven Amadeus in een regie van Paul De Meulder. Nu neemt zijn zoon Sam in deze nieuwe lezing de honneurs waar als duivelse manipulator.

Cast:

  • Sam De Meulder
  • Anouk Lambrechts
  • Bastiaan Malcorps
  • Dirk Scheers
  • Stan Meys
  • Reintje Thielemans
  • Ellen Poeck

Speeldata:
vrijdag 4 november 2016 om 20u15, zaterdag 5 november 2016 om 20u15, donderdag 10 november 2016 om 20u15, vrijdag 11 november 2016 om 20u15, zaterdag 12 november 2016 om 20.15 uur en zondag 13 november 2016 om 15.00 uur.

Locatie:
Mark Liebrecht Schouwburg – Mortsel